2011. november 30., szerda

Véleményeim


Sziasztok, Kedves versenyzőim!
Itt lennék, így sok-sok idő után, hogy elmondjam véleményem az összes, megkapott novelláról. Egyenlőre, azért elmondanám, hogy mi a véleményem összességében.
Csodálatos helyekre, képzeletvilágokba csöppentem egyről a kettőre. Hol angyalokról, hol átlagos emberekről, vagy vámpírokról olvashattam. Minden szereplő különböző adottságokkal és tehetségekkel, barátokkal és családdal. Tényleg meg kell mondjam, el vagyok tőletek ragadtatva. Egyszerűen imádlak titeket, nem gondoltam volna hogy ilyen sokan – már akik továbbjutottak – megírjanak, ki tíz, ki pedig harminc oldalas összetett, kidolgozott, csodálatos novellát. Volt persze pár ember, akinek plusz idő kellett, de tudom mi az, hogy iskola és szűkös időbeosztás. Szóval mindenkit, akit kellett bevártunk, és elolvashattam ezeknek a különleges embereknek a képzeletszüleményeit. Sok novella olvasása közben éreztem vágyódást. Vágytam arra, hogy olyan boldog lehessek, vagy átélhessem mindazt, amit ő. Na persze nem az egész novella cselekményét, hisz majdnem mindegyikben volt tragédia, ami bár sokunkkal megtörténhet, mégsem kívánom.
Köszönöm, mindazt, amit kaptam tőletek, ezekkel a novellákkal. Azt, hogy még mindig velem vagytok a versenyeken, és szeretném, ha ezentúl, is így lenne. Pl. A karácsonyi blogverseny amelynek pontos kezdési időpontja: 2011. 12. 06. A drága mikulás fogja hozni a blogversenyt az angyalka, pedig a nyerteseknek az ajándékot, amely előreláthatólag de még nagyon kétséges, de egy Twilight karóra lesz. J Remélem felkeltettem az érdeklődést és a figyelmet. És szívből remélem, tényleg itt lesztek, és együtt ünnepeljük majd az új évet együtt, ti a blogírók, a sok kinccsel, melyet a képzeletetek rejt és én. Várlak titeket és ne felejtsétek, mindenkit nagyon-nagyon szeretek és tisztelek. Hisz írni a világ legcsodálatosabb dolga ti pedig mind ezt a csodát valósítjátok meg nap, mint nap.
Na jó ez már nagyon költői volt xD Bocsánat!
De akkor vágjunk bele……


Sarah Sparkle – Hullámok


A többiekhez képest viszonylag rövid novellát olvashattam. De mindez a tartalom mellett nem tűnt fel. Szerintem egy olyan sztorit olvashattunk, melynek alaptörténetét, kizárólag te ismered. Az egész novella csupa rejtély és félelem. Nem tudjuk meg, hogy kik azok a srácok, és főleg azt nem, hogy mi történik a lánnyal. De mindent egybevéve ez így tökéletes. Imádtam.

Minie95 – Az érme két oldala

Claire és Derick története tényleg lenyűgöző volt. A drogos fiú és az ártatlan lány, akik kiskoruk óta ismerik egymást…barátok. Jön félelem, izgalom, érzelem, bánat mind ez hurrikánként csak le az olvasóra, majd a novella utolsó részében, a várt boldog befejezés elérkezik és mindez úgy ahogy nem is várnánk. Derick megváltozik a lány kedvéért. Ez számomra különleges történet volt.


Alicia Mirza – Döntésképtelen

A gazdag gyönyörű lány, aki az orvosira készül – Egy bankrabló srác, aki megmenti a lány életét.
Ez volt az a sztori amire vártam. Így képzeltem el a pályázati munkákat. De persze nem szószerint értem, hogy nézne ki ha mind ugyan ilyen lenne. De ez volt az a sztori amit én elképzeltem. Egy átlagos lány, rossz fiú és romantika. A végén egy kis tragédia, majd egy hatalmas meglepetés, és hipp-hopp együtt készülnek az orvosira…..boldogan….együtt.
Az írói tehetséged is írigylésre méltó, egy olyan író vagy, aki ért ahhoz amit csinál, az itt versenyzők között is nagyon kevés, van és ez nagy mértékben közrejátszik a végeredménynél.


Bee –  Megváltó

Egy fantasy történet. Angyal, vámpír, különleges megbízás, elfeledett múlt, felismerés, boldogság. Ez a kis sztori nagyon meglepett, egyáltalán nem erre számítottam. Örülök, hogy egy ilyen különleges novellával neveztél. Te a legjobb írók közé tartozol, a sok versenyző közül, az egyik pont, aki ért is az íráshoz. Ahogy már többször elmondtam, bárkit letudunk ültetni egy papír elé, hogy írd teli. Viszont egy csomó helyesírási hibával lenne teli, és a mondat és szóhasználatba is bele kell jönni mindenkinek. Te már tehetséges vagy, csak így tovább!


Pharm – Idő

Twilight szereplős novella. Imádtam, nem sejtettem, hogy a végére ide lyukadunk ki, de nagyon tetszett, mindaz, amit Edward „elképzel” annyira szépen megírtad. Én még soha nem gondoltam olyanra, hogy Ed túléli a spanyolnáthát, de ez egy nagyon jó elképzelés volt, és ahogy Belláért harcol…nem is tudom, mit mondjak…képzeleted egy határtalan csoda. A tehetséged is írigylésre méltó, viszont még neked is van mit javítanod, helyesírás terén. Idő mint a tenger, tehetség szintúgy. Szóval hajrá Pharm, csak így tovább.


Jess – Dance with some love

Nagyon-nagyon imádtam. Kicsit hasonlított az eleje az egyik barátnőm által írt történetre, de a vége teljesen átalakult. Nagyon jó lett. Miközben olvastam, kissé hiányérzetem lett, én csak két éve hagytam abba a táncolást, de tényleg most még jobban hiányzik. Olyan jó volt, beleélni magam Ashley karakterébe, bár volt ez alatt a pár nap alatt, melyet a novella magába foglal épp elég tragédia, ráadásul, az édesanyja is elhagyta, mégis boldog. Táncoktató, van két húga, a végén egy barátja és vár rájuk egy csodálatos Hawaii út. A mondatokat te is gyönyörűen használod, de helyesírás terén van mit fejlődni, úgy látom. Egyébként imádtam a novellát…NAGYOON.

Beky – Döntések ára

Nagyon tetszett a novella. Ez is nagyon hasonlított az általam elképzeltre. A srác, bűnöző a lány egy tipikus kisangyal. Szépen kitettél magadért. Bár a végén, ahol a Ronnie-t elüti az autó, ott még én is könnyezni kezdtem. De még az volt a jó, hogy túléli. Ezek az igazi novellák. Rövid, tömör, kevés szereplővel és helyszínnel, viszont annál több izgalommal. Én annyit kértem, hogy legyen romantikus, te/ti pedig megfűszereztétek egy kis izgalommal is, amitől a gyomor, görcsbe szorul, és gyorsabb olvasásra késztet, hogy megtudd, mégis mi lesz. Imádtam!

5 megjegyzés:

  1. Köszönöm :)
    Mikor tudjuk meg az eredményt ? :) :)

    VálaszTörlés
  2. Hű, köszi! :9 Vicces, mert ebben a novellában tényleg van háttérsztori, méghozzá saját életből merítve. Remélem az érzések átmentek !:D MIkor lesznek eredmények?

    VálaszTörlés
  3. Köszönöm szépen :)
    Örülök, hogy tetszett. (:
    Mikor lesz eredmény hirdetés?

    VálaszTörlés
  4. Eredmény hirdetés csütörtök vagy péntek! :)
    Üdv Tiszti

    VálaszTörlés